SVÁJC FRISS BEUTAZÁSI INFORMÁCIÓ!

Május 20-tól Svájc levette Magyarországot a járvány szempontjából kockázatos, ún. rizikó országok listájáról. Mindez azt jelenti, hogy hazánkból a szárazföldi úton érkezők számára karantén kötelezettség és mindenfajta egyéb feltétel nélkül lehetséges a beutazás (legfeljebb egy regisztrációt kell kitölteni).

A Svájcba légi úton érkező személyeknek a légi járműbe történő beszállásnál negatív PCR tesztet kell felmutatniuk. Ez nem csak a magas fertőzési kockázatú országokból vagy területekről, hanem minden más országból légi úton Svájcba utazókra is vonatkozik. A teszt bemutatásának kötelezettsége alól mentesülnek a 12 éves kor alatti gyermekek, továbbá azok a személyek, akik orvosi igazolást mutatnak be arról, hogy esetükben a Sars-CoV-2 teszthez szükséges mintavétel nem végezhető el.

Elektronikus vagy papíralapú nyomtatványt kell kitöltenie a magas fertőzési kockázatú országból vagy területről Svájcba utazóknak, illetve mindenkinek, aki busszal, hajóval, vasúti vagy légi úton érkezik az országba.

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi…

Az elektronikus nyomtatvány az alábbi négynyelvű oldalról tölthető le: https://swissplf.admin.ch/homelista/svajc/eLXAO