A fiatal pár úgy döntött: nászút márpedig lesz, és nem máshol mint az Indiai-Óceán szigetországában, a Maldívon, a Coco Palm Dhuni Kolhu meseszép atollján. Tudták, ha hazaérkeznek, két hét karantén vár rájuk. Ezzel számoltak. De úgy érzik, nem kérdés, ezt az áldozatot megérte ez a pazar utazás. Fotós beszámoló következik!

Egy álomutazás, amely történetesen egy világjárvány kellős közepén szerveződik, számos kritikus ponttal bír – hiszen csökkentett kapacitással működnek a légitársaságok és a szálláshelyek, resortok sem tudnak feltétlenül mindent biztosítani úgy, mint amikor teljes gőzzel megy az ipar.

Így történhetett meg, hogy a Qatar Airways, amelynek kényelmes, Dohán keresztül Male-re utazó járataira váltott jegyek a házaspár, az indulás előtt törölt járatot, a hazautazás vonatkozásában. Ez okozott némi kényelmetlenséget a repülőtéren, hiszen a kieső járatot csak úgy sikerült pótolni, hogy utasaink még egy napot maradtak… a paradicsomban.

Mindig így van, ha jön egy malőr, akkor azt követi még néhány. A valóságban is csodás vegetációban elterülő Coco Palm resort ugyanis a beígért all inclusive bőségből csak egy szűkített változatot tudott prezentálni, kevesebb nyitva tartó étteremmel és sajnos ez is kedvét szegte hőseinknek a kezdeti napokban.

Üzenetek kintről, telefonálgatások és emailek garmadája itthonról a személyi utazásszervező által, végül sikerült megteremteni az ideális helyzetet.

Mint Roxy a hazaérkezés utáni beszámolójában írta: “a menüválasztás ellenére, változatosak és finomak voltak a kaják. Miután egyeztettünk a tejfehérje-érzékenység kapcsán, volt hogy külön csináltak nekem desszertet is”.

Az utazás felejthetetlenségéről pedig még egy gesztus gondoskodott. Roxyék ugyanis eredetileg Lagoon Villát foglaltak, a hotel vezetésétől ugyanakkor a nyaralás hátralévő idejére egy Sunset Lagoon Villát kaptak, így testközelből élvezhették az óceán simogatását és a naplementét.

Így történt, hogy a stresszes indulásból egy örök élménnyel feltöltve érkeztek haza a fiatalok.


A Maldív-szigetekről egyébként rendszeresen írunk itt az Alkossutazast.hu-n. Legutóbb például a strandpapucsos pilóták után szegődünk, akik a hidroplánokat reptetik a Földgolyó eme ellenállhatatlan szegletében.