Ha tengerparti, féktelen bulikra gondolunk általában Ibiza az első, ami eszünkbe jut, pedig igazán gondolhatnánk a Mallorcán található Magalufra is, hiszen nagyon különleges város. A blogbejegyzésben nem csupán Magalufot ismerheted meg, hiszen Mallorca szigete is megérdemel jó néhány szót! Derítsük ki, hogy miért!

Mallorca igencsak közkedvelt sziget és bátran kijelenthetem, hogy aki egyszer már járt itt, az nagy valószínűséggel még vissza fog térni legalább egyszer. Mallorcán lankás vidékek és impozáns hegycsúcsok váltják egymást, a szerpentines hegyi utak pedig lélegzetelállító kilátókhoz vezetnek. Az ezeréves olajfák mellett, rengeteg hegyi kecskének nyújt otthont a sziget, így először nagyon furcsa lehet, hogy bárhova nézel ott egy kecske. Főleg mikor nagyjából függőlegesben próbálnak felkapaszkodni a hegyen. 🙂 A sziget északi részén meredek sziklafalak, déli partján több kilométer hosszú, finomhomokos partok találhatók. Mindezt pedig körülöleli a végtelen, gyönyörű, kék tenger. Most pedig jöjjön Magaluf…

Mallorca-hegyi-kecske
kép forrása

A bulizni vágyók kedvence: Magaluf

Magaluf teljes mértékben turistaövezetnek épült, gyakorlatilag nincs is állandó lakossága. Ezen mondjuk nem lepődtünk meg, nem irigyelnénk az ott lakókat, ugyanis az itt nyaralók 0-24-ben buliznak, ez pedig hangoskodással jár. A városban lakóházakat nem is nagyon találunk, ellenben elképesztő mennyiségű szórakozóhely található, emellett pedig élelmiszert és alkoholt árusító üzletek vannak, továbbá természetesen szállodák és apartmanok. A legtöbb, interneten olvasható vélemény alapján Magaluf valóban túltesz Ibizán, még annak legnagyobb partyzónáján a nyugati negyeden is!

A bulihegyek egyik központja a híres BCM Planet Dance nevű szórakozóhely, ahol hatalmas tömeg szokott összegyűlni, hogy egy hatalmasat partyzzanak. A BCM-et a világ minden táján ismerik, számtalan ismert DJ tette már itt tiszteletét itt, többek között Calvin Harris, Afrojack vagy Avicii.

Néhány évvel ezelőtt az MTV-nek köszönhetően egy valóságshow-t is elindítottak, ami a The Magaluf Weekender néven futott. Ez nagyban rásegített a hely népszerűségére, azonban az idősebb korosztály ennek hála rosszul vélekedik a buliközpontról. A reality arról szól, hogy gazdag, brit tinik elszabadulnak hétvégére a szülői házból és buliznak egy hatalmasat.

A partyzóna számtalan legény és leánybúcsúnak ad helyt, így ne csodálkozz ha óriási mellnek öltözött pasik kérnek tőled közös fotót vagy szeretnének bevonni egy-egy feladatba. Hidd el, neked is hatalmas élmény lesz! A közbiztonság kiváló, minden helynél vannak biztonsági őrök, a rendőrök járják az utcákat és bizonyos pontokon mentősök is a bulizók szolgálatára állnak, ha kicsit jobban felöntöttek a garatra a kelleténél. Így aggodalomra semmi ok.

Magalufban az éjszaka után nem áll meg az élet. Nagyjából reggel 8 és dél között nyugi van, hiszen a hajnalig partyzók ilyenkor próbálnak regenerálódni. Dél körül elkezdenek éledezni a turisták és kimerészkednek a strandokra. Ekkor többnyire még csak pihennek a napágyon, úszkálnak a tengerben, ilyenkor lehet relaxálni. A délutáni órákban viszont beindul a buli ismét, eleinte csak a parton, táncolnak a homokban, röplabdáznak – ennek is szuper a hangulata! Majd este kezdődik minden elölről.

SZÁLLÁS TIPP: Ha nem a bulik epicentrumában szeretnél megszállni, azt ajánljuk, hogy válaszd a néhány száz méterre található Palma Nova-t. Ez a település már szinte összenőtt Magaluf-fal, azonban itt már nyoma sincs a hajnalig tartó dorbézolásnak.

Magaluf-beach-party
kép forrása

Mallorca – a sztárok kedvence

Több európai úticél is büszkélkedhet azzal, hogy számtalan híresség tölti ott szívesen a vakációt. Ezáltal egyértelmű, hogy nem kell minden esetben Miami-ig utaznod, hogy sztárokkal találkozz. Mallorca is ilyen.

Michael Douglasnak és Catherina Zeta-Jonesnak Valdemossa és Deiá között van egy privát házuk, szinte tiszteletbeli lakosok, folyamatosan népszerűsítik a szigetet USA-ban és Angliában.

Michael-Douglas-otthona
Michael Douglas és Catherina Zeta-Jones “szerény” nyaralója
forrás

A színészek mellett, aki fontos lakosa Mallorcának, az nem más, mint a világhírű teniszező Rafael Nadal. Ő Manacorban él családjával. A teljesség igénye nélkül pedig Claudia Schiffer, német szupermodell is imádja a szigetet, ezt pedig bizonyítja az is, hogy Cap Andritxola-ban fél millió négyzetméteres terület az övé, ahol nem csak egy háznak, de egy középkori toronynak is a tulajdonosa.