Ízek, imák, szerelmek – utazás Bali

Paradicsomi sziget Indonéziában

Bali: Talán a világ egyik legismertebb turista célpontja. Szinte mindenki megtalálhatja a neki tetsző tevékenységet ezen az igazán gyönyörű szigeten az extrém sportot űzőktől a csendes, nyugodt pihenést kedvelőkig mindenre van lehetőség. A három vulkán közül az aktív „Gunung Agung” egyben a sziget legmagasabb pontja is a maga 3142 méterével. A balinéz kultúra igazán magával ragadó, de az iszlám és a hindu vallás is képviselteti magát a szigeten.

Az időjárásról: Indonéziában a csapadékos évszak novembertől márciusig tart, ezért a leginkább ajánlott utazási időszak áprilistól októberig terjed.

 

Aki Bali igazi arcára kíváncsi, annak kihagyhatatlan helyszín Ubud. A varázslatos falut az „Ízek, imák, szerelmek” című hollywoodi film tette híressé, ám szerencsére a turisták élénkebb jelenléte ellenére őrzi a kulturális és képzőművészeti hagyományokat és az autentikus balinéz hangulatot. Illatozó virágok, bársonyos rizsföldek, kecses templomok kísérik itt az utazók lépteit a művészeket is gyakran inspiráló misztikus környezetben. Az itt eltöltött napok során a hindu szentélyek mellett számos természeti szépség, sőt egy fűszerpark és a Fiatalság Szent Forrása is felfedi titkait.

Ubud: a balinéz kultúra központja, zöldellő rizsföldekkel és hegyi patakokkal tarkított békés, csendes művésztelepülés, kiváló kiindulási pont a kultúra megismerésére. Azért is érdemes több napot eltölteni itt, mert számos északabbra található nevezetesség könnyebben és gyorsabban elérhető Ubudból.

Jimbaran: ezt a partot még kevésbé érte el a rohamosan terjeszkedő turizmus, ideális tengerparti pihenőhely naplementézni és mesés, frissen fogott, általunk választott  tengeri étkeket fogyasztani, miközben a lábunk az Indiai-óceánba ér.

Sanur: az egyik legkedveltebb, nyüzsgő, tengerparti pihenőhely, ahol élvezhetjük a tengerpartot és ahonnan kirándulhatunk is Bali keleti részére, szent forrásban fiatalodni, kókuszpálmákon hintázni, vagy akár elhajózni egy közeli szigetre sznorkelezni, búvárkodni.

Bali
Bali
YourTrip2GO - Alkoss utazást!

Opcionális fakultatív programok:

Bali legfőbb látnivalóira kb. három egész napot tervezzünk, de még jobb, ha ennél több időnk is van szétnézni, mert hihetetlenül sok az érdekesség, a látnivaló, ill. hiába a kis távolságok, elég lassú a közlekedés a szigeten. Ha belefér az időbe, érdemes több helyen is megszállni, néhány éjszakára felmenni a magasabb vidékekre, vagy a búvárok által közkedvelt településeket is felkeresni, ahol már jóval kevesebb a turista. Igény szerint segítünk a kirándulós napokat is megtervezni, megszervezni, tanácsot adni, mit, hogyan, mikor érdemes megnézni.

Íme néhány program javaslat, ízelítő:

Batur vulkán megmászása hajnalban, csodaszép napfelkelte 1717 méteren.

Elefántos túra és rafting az Ayung folyón. Külön és kombinálva is igénybe lehet venni a két programot, gyerekekkel is kiváló időtöltés. 9 km-es 2-es erősségű rafting az Ayung folyón, dzsungelben, nagy élmény, nem veszélyes, nem kell semmilyen előképzettség, a túravezető mindent meg fog mutatni az evezésről. A folyón csorogva igazi Indiana Jones filmben érezhetjük magunkat. Mindenképp zuhanyozzunk az egyik vízesésben!

Delfines kaland: Sanur mellett, a tengerben lekerített részre viszik be a vendégeket kis motoros csónakkal. Gyereknek, felnőttnek egyaránt nagy élmény, itt születnek a puszis-ölelkezős-delfines fotók.

Virgin Beach felfedezése: eldugott, fehér homokos, paradicsomi tengerpart.

Különböző hajóutak közül lehet még választani a közeli szigetekre. Lehetőség van sznorkelezni, banán hajózni, üvegfenekű hajózni, BBQ ebéddel a parton.

YourTrip2Go utazási ötlet!

Kattints a bőröndre a legmenőbb utazási ötletért!