Hogyan indul a repülés!?

Avagy, repülhetünk már a nyáron?

A koronavírus-járvány a légi közlekedés világában is komoly problémákat okozott, szinte teljesen a földre kényszerültek ezek csodálatos szállító eszközök! Mennyi boldog órát okoztak és milyen csodálatos helyekre reptettek el mindenkit…

Ma nagyon sok utazni vágyóban ez a kérdés merül fel a legtöbbször “Hogyan lehet majd a nyáron repülni – Egy igazi meglepetéssel”?

Pillanatnyilag erre nem egyszerű válaszolni a légitársaságok is még mindig találgatják, hogy milyen lehetőségeik lesznek, hogy visszaállítsák az eddig megszokott repülési üzemmódot.
Az már jól látszik hogy nagyon lassan fog megindulni a légiközlekedés, várnunk kell még türelemmel hogy az országok hogyan fogják beengedni a turistákat, milyen elvárásaik lesznek és milyen feltételekkel lehet meg egy országba repülővel megérkezni. A másik nagy kérdés hogy hogyan fogunk ülni a repülőn, pillanatnyilag azt láthatjuk hogy kesztyűben és maszkban.

A Wizzair megindulásával látható hogy az utasoknak elég sok mindent kell megcsinálniuk a repülőtéren vagy a légitársaságok online felületein. Akik eddig nem nagyon kedvelték, hogy önállóan végezzék el a Check-int esetlegesen az internetes oldalakon, vagy netalán a repülőtéren önállóan csekkoljanak be, most már megkapták hozzá a bőrönd feladást is automatikussá téve.

Minden egyes részt önállóan kell végig vinni, valószínű lesz majd segítség, de ez mind mind az online felületeken keresztül fog legkényelmesebben megtörténni, ezt meg kell még tanulnunk!

Egy másik bejegyzésünkben már írtunk mi várható a repülőtéri kiérkezés után a célállomás repülőterének elhagyásáig. Azt már jól látszik hogy a következő hónapokra a légitársaságok nagyon óvatos terveket szövögetnek így mindenkinek az javasolható hogy olyan jegyeket keressen a foglalási felületeken ahol lehetőség van a módosításra!

A legfontosabb amire minden légitársaság felhívja a figyelmet hogy az utasoknak maguknak kell ellenőrizni a célállomáson érvényben lévő esetleges határ belépési vagy egyéb korlátozásokat!

Wizzair

Az elmúlt napokban már mindenki tudomást szerzett arról, hogy újraindítják működésüket olyan országokban mint például Ausztria vagy az Egyesült Királyság, ahol erre a vonatkozó szabályozások, illetve a fokozatosan enyhülő korlátozó intézkedések lehetőséget adnak.

Foglalj, és add hozzá a WIZZ Flex szolgáltatást a foglalásaidhoz!” – a WIZZ Flexszel járatmódosítási-díj nélkül módosíthatod a foglalásodat, vagy ha törölni szeretnéd a foglalást, visszatérítést kaphatsz a WIZZ-számládra.

Egy remek videó mutatja be mi mindent tesznek azért hogy mi utasok minél nagyobb biztonságban legyünk 🙂

Qatar Airways

Százezer kedvezményes jegyet ad a Qatar Airways egészségügyi dolgozóknak! Áldozatos munkájuk elismeréseként az egészségügyi dolgozók között százezer rendkívül kedvezményes jegyet oszt szét a Qatar Airways világszerte – magyaroknak is – a repülőtéri adókat a foglaló utasnak kell fizetnie. Az igényeket a Qatar Airways honlapján lehet benyújtani qatari idő szerint, május 12-én 00 órától egy héten át.

Fontos, hogy rendelkezni kell orvosi igazolvánnyal, amelyet a check-innél be is kell mutatni, ennek hiányában a járatra a beszállást megtagadja a cég. A Qatar Airways felhívta a figyelmet, hogy járattörlés bármikor előfordulhat, a jegyek ingyenesen módosíthatók.

Ismersz egy elkötelezett egészségügyi szakembert, aki önzetlenül dolgozott a biztonság megőrzése érdekében? Segítsen nekünk megünnepelni bátorságukat és elkötelezettségüket. Oszd meg velük ezt az a lehetőséget, hogy ők lehessenek az egészségügyi szakemberek ezreinek egyike, akik élvezhetik ezt az exkluzív ajánlatot!

Lufthansa

Június elsejétől ismét elérhetők menetrend szerinti járatok a Lufthansa, illetve a Eurowings és a Swiss hálózatában, de a teljes flotta ötöde áll csupán vissza a forgalomba. Az eddigi rendkívül szűk üzemelés után június elsejétől korlátozottan bár, de újrakezdi menetrend szerinti működését a Lufthansa, a Swiss és a fapados Eurowings.

Úgy fogalmaz a tájékoztatás, hogy “ismét felszállnak” e légitársaságok, összesen 160 repülőgéppel és 106 célállomásra. Összehasonlításképp, a teljes csoport flottája eddig 763 példányt számlált, tehát a 160 gép ennek 21 százalékát teszi ki, és a hálózatos cégek (Lufthansa, Austrian, Swiss) a járvány előtt 273 repülőtérre közlekedtek, a rendes újrakezdés ősztől várható csupán.

Folyamatosan kell majd a híreket figyelni, mert a tájékoztatás szerint ezentúl minden hónapban közölni fogja a vállalat az újabb menetrendeket, egyre több járatot kínálva. Egyelőre csak annyit közöltek, hogy főleg nyaralóhelyekre indítják el újra a járatokat,
például Mallorcára és Krétára, a részletes menetrendet a jövő hét folyamán hozzák majd nyilvánosságra.