Görögország az első, amely úgy határozott, a koronavírus nem törölheti el a nyarat!

Amíg mindenki csak tapogatózik azzal kapcsolatban, hogy mi lesz 2020 nyarán, hogy fogunk utazni, és egyáltalán lesz-e olyan ország, amely szívesen fogadja majd a turistákat, addig a görög kormány közölte, hogy július elsején újraindulnak. 

Kétség nem fér hozzá, hogy a turizmus és a vendéglátás sínyli meg legjobban a vírus miatti mobilitás csökkenését. A legsúlyosabb helyzetben pedig azok a nemzetek vannak, ahol turizmus nélkül gyakorlatilag teljesen megbénul a gazdaság, megszűnnek a munkahelyek. Ilyen például Görögország, amely egyedi elhelyezkedésük, a több mint csábító szigetvilág miatt lényegében nyáron termeli ki az év hazai össztermékének nagy százalékát.

Santorini a Kyklád szigetcsoport gyöngyszemeSantorini a Küklád szigetcsoport gyöngyszeme Forrás: vivalifestyle

A görög kormány közölte, hogy május 15-ig teljesen kidolgozzák a turizmus újraélesztésének tervét, július első napján pedig a lehető legbiztonságosabb, legátgondoltabb körülményeket biztosítva, de megnyitják a határaikat.

A görög kormány tehát eltökélt abban, hogy újraindítsa a turizmust július elsején. “Még mindig dolgozunk a pontos orvosi protokollokon, de elég valószínű, hogy valamiféle teszt bemutatását fogjuk kérni a turistáktól még a repülőút megkezdése előtt”, mondta a görög turisztikai miniszter. “Reméljük, hogy az Európai Unió megfelelően fog irányítani annak érdekében, hogy pán-európai megállapodás születhessen. Van néhány ország, amelynek ez a célja, és igyekszik ezt megvalósítani. Görögország is közéjük tartozik. De nem várhatunk!”Parga egy bájos kisváros a szárazföldi Görögország nyugati partvidékén, Magyarországról autóval is elérhetőParga egy bájos kisváros a szárazföldi Görögország nyugati partvidékén, Magyarországról autóval is elérhető Forrás:123rf.com

Hiszen ha nem lesz nyári szezon, akkor a turizmusban dolgozó többnyire kis- és középvállalatok csődbe mennek. Egyelőre nincs európai uniós iránymutatás arról, miként fogadhatnának vendégeket a népszerű turistacélpontok úgy, hogy az ne lenne veszélyes egészségügyi szempontból.”

Forrás: roadster, Turizmus Online