Földvári András: Elmentem világgá…
Elmentem világgá! Ez a címe Földvári András nemrég megjelent könyvének, amely megjelenése után nemsokkal a 10. volt a sikerlistán.

A turisztikai szakember, aki 43 évig dolgozott különböző légitársaságoknál, mára nyugdíjas, és még van rajzszögezni valója a világtérképén. I’m András Földvári, András – így köszönt be az egyik Youtube-on megtalálható kisfilmben, s közben vallja, hogy számára az utazás nem csak hobbi, sőt nem is életforma, hanem létfeltétel; úgy mint a levegő, vagy a víz.

Feltalálja magát a legnehezebb helyzetekben, a világ legképtelenebb helyszínein is, és ami még fontosabb: sosem hagyja el humorérzéke. A világ összes országában járt már, és az Elmentem világgá! című könyvében megírta saját történetét a Föld körüli útjáról, amely nem szűkölködött kalandokban.

A megjelent könyvről és Földvári András utazáshoz kapcsolódó rutinjairól, valamint arról hogy a világ összes országa mellett hol járt még, és hogy hova készül, Bodnár Judit Lola újságírónak mesélt a 24.hu cikkében. A fotókat – és bejegyzésünk kiemelt fotóját Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu készítette.

És ha már kalandok. A KalanDOOR-ban Grünwald Zsolt készített interjút Andrással, ahol izraeli történetét meséli el, a kezdetekről; pontosabban hogy miként is került ő az izraeli nemzeti légitársasához, az ElAl-hoz. Az ötperces beszélgetés itt meghallgatható:

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Földvári Andrástól megtudtuk azt is – ő ezeket az élményeket és emlékeket hagyja örökül családja és az utókor számára – e szép kötetbe foglalva. Talán értékesebb ez, mint bármilyen tárgy vagy vagyon, amivel az ember rendelkezhet.

Fotó: Földvári András

A 80. sztorival megtöltött kötet a 21. Század Kiadó gondozásában jelent meg 2020-ban.