Ezért érdemes a Kanári-szigetekre utazni

Számol be róla a hellokanariszietek.com

A nyaralás akkor igazán élvezetes, ha minden reggel a kedvenc helyei mellett ébredhet: a golfpályától néhány lépésnyire, erdők és ösvények közelében vagy éppen múzeumok és bevásárlóközpontok szomszédságában…

Mindegy, milyen típusú nyaralásra vágyik, a Kanári-szigeteken mindent megtalál, ami szem-szájnak ingere.

PROGRAMLEHETŐSÉGEK

Golf

Tenerife nyolc golfpályáján az év minden napján tesztelheti golftudását. Gyakorlatilag az összes pálya modern, profik számára tervezett felszerelésekkel rendelkezik.

Tom Jackson fotója a Pexels oldaláról

Bálnales

A sziget (Tenerife) délnyugati csücske kiemelkedően alkalmas szabadon élő bálnák megfigyelésére. A parttól nem messze 26 különböző fajjal lehet itt találkozni, például barázdásbálnákkal, delfinekkel, kardszárnyú delfinekkel és kékbálnákkal.

Nature-Pix képe a Pixabay -en.

Teide Nemzeti Park

3718 méteres magasságával a Teide vulkáni kürtője egyben Spanyolország legmagasabb csúcsa is. Béreljen hegyi vezetőt, aki részletes tudnivalókkal szolgálhat a hegyről, és aludjon egy menedékházban, ahonnan páratlanul szép a napfelkelte!

Teno tájvédelmi körzet

A Teno egy ősi vulkanikus masszívum, amelyből évmilliók eróziós hatására hatalmas parti szirtek, üregek és sziklaoszlopok formálódtak. A park jelentős ökológiai, tájvédelmi és kulturális értékeknek ad otthont, hiszen a belsejében kiterjedt babérlombú erdő és egyéb, igen gazdag erdei növényvilág található. Ezen túlmenően számos ritka állatfajnak is otthont ad, mint például a halászsas.

Forrás: Pinterest/Felhasználó: Belen Martinez Miranda

Eredet védett borok

A sziget (Lanzarote) felfedezése során mindenképpen érdemes időt szakítani a zamatos malváziaborok megízlelésére.

Monica Volpin képe a Pixabay -en.

A sportolók kedvenc szigete

Hosszú, meleg napjainak köszönhetően Európa minden részéről a szigetre áramlanak a sportolók, ahol ideális körülmények vannak a biciklizéshez, futáshoz, úszáshoz és vízi sportokhoz. A hosszú és napsütéssel teli napok, az erős szél és a két métert is elérő hullámoknak köszönhetően a szigetek gazdag lehetőségeket kínál a szörf és a kitesurf szerelmeseinek.

Marcela Canon képe a Pixabay -en.

A Los Verdes barlang

Utazás a Föld gyomrába.
Amikor belép ebbe a valaha kalózok rejtekéül szolgáló barlangba, geológiai léptékkel csak nemrégiben megszilárdult lávaköltemények fogadják. Csodálja meg a bazalt oxidált vörösét, amely a sziklák által magukba szívott tengervízen megtörő fény okkersárgájával és zöldjével keveredik!

Forrás: Pinterest/Felhasználó: OM VIAJES Y RELATOS

STRANDNAGYHATALMAK

A La Francesa strand

Az ismeretlen sziget.
A Lanzarote szigetétől északra található La Graciosa a Chinijo szigetcsoport egyetlen lakott szigete, ahol gyönyörű fehér homok fogadja a strandolni vágyókat. Ez Európa egyik utolsó szeglete, ahol egyáltalán nincsenek lebetonozott utak. Élvezze hát a természet háborítatlan nyugalmát, távol a civilizált világ nyüzsgésétől!

A Papagayo strand

Egy igazi kis földi paradicsom!
A sziget déli részén, egy teljes mértékben érintetlen és védett területen gyönyörű fehér homok és zöldes árnyalatokkal tarkított kristálytiszta víz várja a látogatókat. Csobbanjon egyet ebben a gyönyörű természetes medencében! Biztosan nehezére esik majd otthagyni ezt a csodálatosan finom homokot és a tiszta vizet. Szerencsére van egy kis bár is a helyszínen, ahol falatozhat egyet.

lapping képe a Pixabay -en.

A Concha de Lobos strand

Egy érintetlen menedék.
Ez a természeti park, amely korábban csak barátfókák és oroszlánfókák lakhelyéül szolgált, ma a nyugalomra vágyóknak kínál páratlan szépségű menedéket, ahol elfelejthetik a mindennapi élet problémáit. Olyan növény- és madárfajok találhatók itt, amelyek nem léteznek sehol máshol a világon, és gazdag látványossággal ajándékozzák meg azokat, akik veszik a fáradságot, hogy hajóval megközelítsék a helyet.

Forrás: Pinterest/Felhasználó: Ivan Palomera