Calabriai mozaik 4. rész: Pizzo – A tartufo

Ahogy írtam Pizzo leghíresebb terméke a tartufo. Ez egy fagylalt különlegesség, amit 1952-ben egy esküvő alkalmából készített egy itteni cukrász szükség megoldásként, mivel elfogyott a desszert. A pontos történetet elolvashatják az interneten. Ebből a véletlen találmányból óriási siker lett. A lényege, hogy egy fagylalt gombócot forró csokival öntenek le aztán beszórják dióval, pisztáciával majd újra fagyasztják és fogyasztás előtt kicsit ismét szabad levegőn pihentetik, hogy krémszerű legyen. Tehát egy fagyi-jégkrém-parfé keveréke amatőr szemmel. Az eredeti a Dante cukrászdában készült, de most már az egész városban kapható, illetve egész Calabriában megtalálható minden valamire való kávézóban, cukrászdában. Mi természetesen a Dantéban kóstoltuk meg és finom volt valóban. Ajánlom, ha arra járnak!