Bali – az istenek szigete

Forrás: utazaskatalogus.hu

Indonézia kb. 18 ezer szigetből áll, ezek közül talán Bali a legismertebb. Bemutatunk Nektek pár helyet amit érdemes megnézni ha ott jártok.

Strandok

Sok helyen a strand fekete homokos, ez nem meglepő, hiszen maga a sziget vulkanikus. A szomszédok szigeteken, mint például a Gili-szigeteken szebbek a strandok. Ide hajóval rövid idő alatt el lehet jutni. Ne feledkezzünk meg az apály-dagály időszakról sem! Apálykor nem a legszebb a part, de ettől függetlenül élvezhetjük a jó időt és a vizet, dagálykor viszont figyelni kell, mert a nagyobb hullámok veszélyesek lehetnek.

Stijn Dijkstra fotója a Pexels oldaláról

Ha szeretnél megtanulni szörfözni, KUTA a legjobb hely számodra. Ez az egyik legismertebb tengerparti rész a turisták számára. Inkább az éjszakai életről híres, mintsem a strand részéről. Leginkább éttermek és bárok jellemzik ezt a part részt. 

A déli rész egyik legszebb része az aranyhomokos NUSA DUA. A környéken sok szálloda épült, így nem kapjuk meg teljesen azt a bizonyos indonéz/balinéz hangulatot, ettől függetlenük a part nagyon szép.

Michelle Maria képe a Pixabay -en.

SEMINYAK Beach egy széles partú, sekély vizű strand. Ezt mondják az egyik legnyugodtabb partrésznek.

SANUR Beach a Kutával ellentétel oldalon található. Itt szintén nyugodtabb a légkör és a környezet, a hullámok kisebbek és a víz sekély. A part mentén kerékpárút is található.

LOVINA Beach az északi parton található. A delfinek egyik kedvenc helye, így érdemes ott delfinnéző túrára menni. Ezen kívül szuper a strandja és tengerpartja.

Michelle Maria képe a Pixabay -en.

Rizsteraszok

Balin a lakosság nagy része rizs termesztésből él. A hatalmas  lépcsős rizsültetvények életre szóló élményt nyújtanak már csak a látvánnyal is. Érdemes megnézni ha ott jár az ember. 

JATILUWIH a legnagyobb rizsterasz, ami a világörökség részét képezi. Pazar látványt nyújt, főleg ha eső után érkezünk. A víz megmarad a rizsterasz lépcsőin, csodás képet kapunk.

TEGALLALANG szintén egy híres terasz Balin. Munka közben megnézhetjük a rizs termesztőket, és végig is sétálhatunk a teraszok közti ösvényeken. A kilátáshoz pedig hozzájön még a pálmafák látványa, hatalmas élmény.

Simon Bardet képe a Pixabay -en.

Vízesések

A dzsungel környezet miatt számos vízesést tekinthetünk meg Bali szigetén. 

KROYA vízesés talán azért népszerű, mert csodás látványa mellett lehetőségünk adódik hogy le is csússzunk azon a bizonyos vízesésen. 

Fotó: Pinterest/elhasználó – Wangi Wiratmi

A GITGIT vízesés északon található, nem messze a z ULUN DANU templomtól. Ez lehet akár egy 2in1 túra is, templom és vízesés látogatás egyben.

BANYUMALA vízesés egy csodás “twin (azaz iker) waterfall”-al rendelkezik, ahol lehet fürdeni is közvetlen a vízesésnél. Nagyon szép és tiszta a vize.

Fotó: Pinterest/Felhasználó – Jazzytoby

A SEKUMPUL vízesés népszerű az ide látogatók körében. Egyrészt számos kisebb vízesés is van a közelben, másrészt nem messze található a Fiji rizsterasz is. 

CEPUNG vízesés egy különleges hely. Ide délelőtt érdemes ellátogatni, ugyanis a barlangba betörő fény eszméletlen látványt nyújt.

Fotó: Pinterest/Felhasználó – Bali Cheapest Tours

Ubud és környéke

Denpasar (ahol a reptér is található) mellett Ubud a második legfontosabb város. A hegyek között található, a sziget egyik leghangulatosabb helye, ahogy a dzsungel környezet beborítja a várost. 

Michelle Maria képe a Pixabay -en.

Emellett művészeti és kulturális központ, és a piacok is nagyon népszerűek. Érdemes ezeket megnézni. 

Ami talán igazi turista csalogató helyszín a közelben, az a MAJOM-ERDŐ. Az erdő rengeteg makákónak ad otthont, akik már megszokták az emberek társaságát, így közkedvelt turista helyszín lett. A makákókkal azonban vigyázni kell, ugyanis a majmok szeretnek lopkodni és bármikor ki kapják a kezünkben lévő dolgokat vagy akár ételeket.

Astrid Schmid képe a Pixabay -en.

Búvárkodás, snorkeling

Ha érdekel Bali víz alatti élete, érdemes ezeket a helyeket felkeresni:

US LIBERTY WRECK SHIP

A sziget északkeleti részén, Talemben található II. világháborús hajóroncs kiváló hely a búvárkodáshoz. A hajó 1963-ban sérült meg és süllyedt el az Agung-vulkánkitörés során. Ezen kívül számos különleges öböl található, ahol mintegy 1400 faj él.

JAPANESE SHIPWRECK

A Banyuning faluban található Japán hajóroncs előnye, hogy sekély vízben a parttól pár méterre található, így nem csak a búvároknak, hanem a sznorkezelőknek is könnyen elérhető. A szépsége azonban nem csak a hajóban rejlik, hanem a köré és ránőtt koralloknak.

Egyéb látnivalók

Akár holnapig sorolhatnánk a sziget látnivalóit, de a fentiek mellett megemlítnénk a gyönyörű templomokat, mint a Tanah Lot vagy az Ulun Danu templomot, amit évente sok indonéz pár gyermekáldás miatt keres fel. 

Ezen kívül érdemes megnézni a Tirta Gangga királyi vízipalotát, a bambuszból épült ősi falut Penglipurant, vagy a híres Handara-kaput.

Érdekel egy későbbi ajánlat Balira?

Írj nekünk bátran, profi utazásszervezők várnak!