AZ EZEREGYÉJSZAKA MESÉI

Utazz virtuálisan 2020-ban! Gyere velem!

Megmutatom, amit neked is látnod kell majd amint újra lehet!

Az Ezeregyéjszaka meséinek nyomán adjuk át magunkat a mesék világának és meg se álljunk az egzotikus Arab-öböl egy csodás városáig. Lépjük át együtt a mesevilág kapuját és lássunk csodát!

A sivatagi Katar fővárosába, az alig 200 éves múlttal rendelkező Dohába érkezünk. Csupán 5 órányi repülőút után, Budapestről a Qatar Airways járatain jutunk el ide a legkényelmesebben.

A várost a sivatag öleli körül de találunk itt szépséges strandokat is. Tradíció, régi és modern kor művészet, high tech és luxus. Ez mind Doha.

Az ország muzulmán mivolta miatt ide érkezve illik és érdemes ismerni az ottani viselkedési normákról.

A város teljesen biztonságos és nagyon kulturált. Tisztaság és rend uralkodik mindenütt.

Ennek alapja az őrült gazdagság melyet az olajnak köszönhet az ország.

Doha városa 3 részre osztható. A hagyományokat képviselő, őrült hangulatos Souq Waqif ami nem más mint bazár, piac, éttermek és kávézók nyüzsgő világa. Ezt a városrészt minden ide érkezőnek látni, kóstolni, érezni kell.

Tovább haladva a Katara városrészbe érkezünk ami a kultúra központja Dohában. Színházi események, koncertek, kiállítások, kávézók, múzeumok.

A város nagyon modern, már-már high tech üzleti negyede a West Bay. Felhőkarcolók, óriás szállodák, fényűzés.

Dohát látni kell az öböl felől is. Hajók sokasága áll a kikötőben, hogy megmutassa az ide érkezőknek. Akár hajóval is eljuthatunk a mesterségesen létrehozott Pearl-be ami nem más mint egy ember alkotta sziget a városban ahol luxus lakások és yachtok sorakoznak, mellettük pedig a legdrágább éttermek és üzletek csábítják az ember fiát.

Érdekesség, hogy Dohában este 10 után megáll az élet. Lámpaoltás van de ne csüggedjünk mert a szállodákban folytatódik ezután is a társasági élet, összejövetelek, partik.

A város közlekedési eszköze az autó. A taxi is olcsó. Széles sugárutak vezetnek keresztül-kasul.

Egész évben érdemes ide utazni. Télen kellemes tavaszias az idő. Kifejezetten városnézésre alkalmas de a tengerben ezen időszakban fürdeni nem lehet mert hűvös. Tavasz és ősz a tökéletes az utazásra. Meleg van és a tenger is meleg. Nyáron viszont 40 fok körüli a hőség.

Hosszú hétvégére, 3-4-5 éjszakára tökéletes helyszín lehet.

Írta: Szerafin Szilvia, utazásszervező

Fotók: Szerafin Szilvia