Andalúz utazás 20. rész, Jerez de la Frontera

Az utazás mindig kihívás, vajon jól választunk úti célt? Vajon jól szervezzük az útvonalat? Vajon kellő időt töltünk az út megállóiban, egyes városaiban? Megfelelő helyeken szállunk meg? Megannyi kérdés megannyi bizonytalanság. Nos, Andalúzia már a tervezésnél megoldhatatlan feladatnak tűnt. Annyi látnivaló van, hogy a megtervezett idő nem elég az alapos nézelődésre. Így mindig döntés kényszerben vagyunk mit hagyjunk ki, mire mennyi időt szánjunk. A képeken látható városra nagyon kevés időnk volt, útközben Sevilla felé csak megálltunk 2 órára. Utólag nagy bánom, mert most ahogy készítem a beszámolót és utána olvasok egy csodálatos hely ez is, sok látnivalóval. Így Jerezről csak egy parányi ízelítőt kapnak, egy pici szeletet, egy mignonnyi édességet. A város leghíresebb terméke a bora az édeskés sűrű Sherry ami a Jerez ( herez-sherry ) városnév torzított változata lett az évszázadok során. A képek egy része az Alcanzar ( Erőd ) környékén készült, de benéztünk a katedrálisba is, amely egy gótikus-barokk-klasszicista fantasztikus stílus keverék és egyben egy kimagasló építészeti emléke Andalúziának. Végül egy pincét ( bodegát ) nézünk meg csak kívülről, mert még délelőtt nem volt nyitva, ahol a híres Tio- Pepe sherryt készítik. Amennyiben tehetik menjenek el Jerez de La Fronterába több időre mint mi!