A legjobb helyek Kubában

Kuba mindig is egy olyan hely volt, ami eltér a többi országtól. Mikor meghalljuk a salsát, meglátunk egy szivart vagy egy vintage autót, mikor bele kortyolunk egy pohár rumba valahogy mindig Kuba jut az ember eszébe. Ez az a hely, ami egy kicsit mindenkinek izgatja a fantáziáját.

Gyere, és ismerd meg a legjobb helyeket a karibi országban!

Forrás: https://utazaskatalogus.hu

Havanna

Sikátorok, gyönyörű épületek, zene és több tízéves autók – ez mind jellemző a kubai fővárosra. Érdemes nemcsak átfutni a városon, hanem néhány napot eltölteni és belemerülni Havanna csodás életébe.

Malecón az Ó-Havannától Miramarig futó 8 km-es tengerparti útvonal, amelyet a tengertől egy függőleges fal választ el. Érdekes látvány, amikor nagy szélnél a víz kicsap a sétányra. Ilyen időben legyünk figyelmesek.

Habana Vieja, az óváros az UNESCO kulturális világörökségének része. Omladozó gyarmati épületekkel és élénk század közepi épületekkel rendelkezik, ahol mindig valamilyen zenét hallhatunk. Főtere a Plaza Vieja, ahol sok kávézót, éttermet találunk.

Fotó: Pinteres/Felhasználó: Lonely Planet

Havannát sokáig érték kalóztámadások, ezért épült az El Morro. Az erőd a főváros tengerészeti múltjának ikonikus jelképe, története a 16. század végéig nyúlik vissza. Nagyon jó kilátás nyílik innen.

Az El Capitolio a washingtoni Capitolium kisebb méretű mása. Havanna ikonikus épülete, amelyben áll a világ egyik legnagyobb beltéri szobra.

1778011 képe a Pixabay -en.

Forradalom tere (Plaza de la Revolución) a legismertebb tér Havannában, amely ünnepek idején hatalmas felvonulások helye. Híres építménye a 109 méter magas José Márti emlékmű, amelynek tetejéről szép kilátás nyílik. A tér másik nagy látványossága a Belügyminisztérium épületének egyik oldalát csaknem befedő Che Guevara kép.

Egy kubai látogatás nem maradhat el szivarok felfedezése nélkül! A legrégibb szivargyár a Partagas, amelyet 1827-ben alapítottak. Itt vezetett túrán lehet megnézni, hogyan sodorják a munkások kézzel a szivarokat.

Varadero

Kuba legismertebb tengerparti üdülőhelye, amely Havannától 100 km-re keletre fekszik.

Mintegy 20 km hosszú homokos partszakasszal és kristálytiszta vízzel méltán gyönyörű látványosság. A víz kellemes fokozatossággal mélyül, a tengerfenék is finom homokos.

Ha itt vagyunk, mindenképp látogassunk el a Josone Parkba. Ez egy lenyűgöző park telis-tele botanikus kertekkel, tavakkal, elképesztő vadvilággal és hidakkal. Láthatunk olyan barlangokat, ahol az őslakó indiánok falrajzai is láthatók.

A katamarán kirándulás Cayo Blanco szigetére az egyik legnépszerűbb program. A hajón zene szól, a hangulat pedig igazi karibi. Útközben delfineket lehet simogatni egy nagy, elkerített részen. A célállomás, Cayo Blanco pedig csodaszép kis sziget, finom homokos parttal, ahol búvárkodni és napozni is lehet a nap folyamán.

Fotó: Pinterest/Felhasználó: TopHoy Cuba

Cayo Coco

A sziget kizárólag a turizmusra van berendezkedve.

Sokak szerint jobb, mint Varadero, mert csendesebb pihenésre van lehetőség, valamint növény- és állatvilága szebb. Legszebb tengerpartja a Playa Pilar.

A szigeten van egy természetvédelmi terület (El Bagá), ahol vezetett, csoportos keretek között lehet látni delfineket, leguánokat, nem mérges kígyókat, flamingókat, krokodilokat, pelikánokat és érdekes mangrove tájat.

Vinales

Az ország nyugati részében (Pinar del Río tartomány) fekszik ez a csodálatos természeti szépségű völgy, amely az UNESCO természeti világörökség része. Szinte minden idelátogató ezt tartja Kuba látnivalók közül a legjobbnak!

A völgyet hegyek és dohányültetvények veszik körbe, ahol a mai napig az ikonikus kubai szivarokhoz termelik a dohányt. Remek látványt nyújtanak a földből kiemelkedő sziklák (mogote), amelyeket ellepnek a pálmák és egyéb növények.

Ha erre jártok, mindenképp próbáljátok ki a lovastúrát! Lóháton dohányültetvények között vezetik a látogatókat, majd egy helyi termesztőnél mesélik el a dohány termesztését.

Greg Montani képe a Pixabay -en.

Pinar del Río

Ebben a vidéki városban sodorják a legjobb szivarokat. A gyárat túra keretében meg is lehet látogatni.

Trinidad

A 19. század közepéig Trinidad a cukor egyik legjelentősebb fellegvára volt Kubában. 1988 óta Trinidad városa a Világörökség része, a 20 kilométerre található Los Ingenios-völggyel együtt.

A város legfőbb látnivalója a Plaza Mayor, amelynek atmoszférája a gyarmati időket idézi. Az összes jelentős múzeum a Plaza Mayor körül található. A tér körüli épületek a 18. és 19. századból származnak.

A házak jellemzői a terrakotta tetők. A házakat pasztellszínekre festették, eltérő színnel hangsúlyozva a faszerkezeti elemeket.

A Plaza Mayor keleti oldalán a Guamuhaya Régészeti Múzeum (Museo de Arqueología Guamuhaya) helyezkedik el. A múzeum prekolumbián, illetve a spanyol hódítás korabeli tárgyakat mutat be.

Híres épülete még a Cantero-palota, amely jelenleg a Városi Történelmi Múzeum (Museo de Historia Municipal). Nagyon szép neoklasszikus díszítésű az épület, az előcsarnokban eredeti freskókkal.

Híres épülete még a Cantero-palota, amely jelenleg a Városi Történelmi Múzeum (Museo de Historia Municipal). Nagyon szép neoklasszikus díszítésű az épület, az előcsarnokban eredeti freskókkal.

Fotó: Pinterest/Felhasználó: PRANCIER | Travel Blog , Wellness & Lifestyle

Playa Ancón

Trinidadtól 12 km-re található ez a partszakasz. Egy több km hosszú földnyelv a tengerben.

Varaderóval ellentétben ez nyugodt tengerpart, ahol fehér homok, pálmafák és türkizkék víz várja a turistákat.

Fotó: Pinterest/Felhasználó: Condé Nast Traveler

Maria la Gorda

Kuba egyik közkedvelt búvárparadicsoma.

Szakértők szerint Maria La Gorda tengerfeneke Latin-Amerika tíz legjobb helye között van. A víz alatti világ gazdagsága és a különlegesen szép korallok miatt.

Ciénaga de Zapata

A Zapata-félsziget fontos ökológiai terület. A sűrű mangrove erdők között lévő lápvidék rengeteg madárnak az otthona. Legnevezetesebb madara a tocororo, amely Kuba nemzeti madara.

Ezen a részen találunk egy krokodiltenyésztő helyet is. Itt akár meg is kóstolhatjuk a krokodilhúst.

Cayo Largo

Kuba déli részénél található sziget, ahol strandolás, sznorkelezés, búvárkodás a fő program.

Legnépszerűbb strandja a Playa Sirena, ahol sok étterem, bár áll rendelkezésre.

Másik szép tengerpartja a Playa Paraiso. Sokak szerint ez a legszebb part Kubában.