A kanári-szigetek sztárjai – Tengerpartok nyomában

Íme az egyik legkedveltebb mediterrán úticél a turisták körében

Aki járt már a Kanári-szigeteken, az tudja, hogy ez nem véletlenül van így, aki pedig még nem látta a csodás szigeteket higgyen a többieknek!

A mediterrán térség szokatlanul változatos, lenyűgöző és kontrasztokban gazdag. Sziklaszirtek és mély szakadékok, sokszínű és romantikus öblök váltakoznak. Az egyik nyaralóparadicsom fölé magasodik a sziget szívében Tenerife és Spanyolország legmagasabb hegye, a Pico del Teide, melynek a csúcsáról filmbe illő látvány tárul a szemünk elé. A Kanári-szigetek tökéletes helyszín minden szempontból: nem csupán a tengerpartozni vágyók, az aktív pihenés szerelmesei is megtalálják számításaikat, hiszen itt igazán ötvözi egymást a kettő. Az időjárás mindig kiváló – igazi mediterrán. Az emberek kedvesek, az ételek és a borok fenségesek, a tájak lélegzetelállítóak, szóval minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz.

Mielőtt útnak indulsz, az a biztos ha tájékozódsz a konzuli szolgálat honlapján!

Nos, ezek voltak a tények, most evezzünk egy kicsit élménydúsabb vizekre. Lássuk, melyek eme csodás, mediterrán térség sztárjai, azaz a legszebb tengerpartok.

Playa de las AmericasTenerife

Playa de las Americas Tenerife legismertebb és egyben legközkedveltebb tengerparti szakasza. Ez nem véletlen, hiszen az arany és fekete színű finom-homokos strandok csodás pálmaligetekkel övezett ösvények mentén találhatóak. A sétálóutcán tucatnyi bár várja a kikapcsolódni vágyó turistákat, a legjobb sangriákkal -ebből a nedűből sosem elég, de tényleg! Na, persze nem csak inni lehet, számtalan étterem, tapas bár is csalogatja az éhes látogatókat. Ha pedig már leúsztuk a gyönyörű, mélykék színű óceánban a napi adagot, építettünk homokvárat, kezdünk odasülni a napra, nyugodtan eltölthetjük a déli órákat a helyi portékákat kínáló butikokban. A shopping szerelmeseinek pedig megsúgom, hogy 1-2 utcával a sétány mögött megtalálhatóak az ismert világmárkákat kínáló üzletek is…

Playa de las Americas
Forrás

Kanári-szigetek tipp:
Csupán 7% az ÁFA, így remek árakon juthatsz hozzá a borsosabb árú termékekhez.

Michael-Kors-taska
A shopping túrára pedig ITT tudsz felkészülni! 🙂

Playa Los Gigantes – Tenerife

Tapasztalatból mondhatom, hogy talán ez az egyik legkülönlegesebb strand a Kanári-szigetek partjai közül. Elsősorban nem maga a strand extra, sokkal inkább a környezet …de az nagyon! Itt is hasonlóan, mint Playa de las Americason finom szemű fekete homok található, viszont itt vadabb táj vár rád. Itt 500-850 méter magas sziklafalak tövében sütkérezhetsz, illetve számos jachtkikötő növeli az exkluzivitás élményét. Itt is nyugodtan lehet fürdeni az óceánban, azonban ide sokkal inkább az élményekért megy az ember. Innen indulnak a hajók bálna- és delfinlátogató túrákra, itt hódolhatsz mindenféle vízisportnak. Személyes kedvencem a jet-ski szafari, amelyen jómagam is részt vettem mikor itt jártam. Ez egy 4 órás program volt, ahol a hatalmas sziklák mellett száguldottunk a vízi motorokkal, illetve a legnagyobb élmény az volt, amikor a víz által kivájt kristálytiszta vizű barlangokba mentünk be. Természetesen két túravezető is velünk tartott, az egyikük jet-skin, másikuk motorcsónakkal, így maximális biztonságban voltunk. Ezt bátran javaslom mindenkinek, aki egy kis kalandra vágyik!

Maspalomas – Gran Canaria

Maspalomas az szakasz, ahol tényleg mindenki megtalálhatja a számára megfelelő programot. A strand 3 kilométer hosszú, finom arany homok borítja és igazán változatos. A nyugati oldal a kisgyermekes családok számára ideális leginkább, lassan mélyül a víz, rengeteg napernyő és napágy áll rendelkezésre, sorakoznak a szállodák és az apartmanok és a kedves kis vendéglők. A nyugati irányban a Punta de Maspalomas felé találhatóak a vízi sportolásra alkalmas helyek, itt sikítozhatunk egy banánon, parasailing-gal a víz fölé emelkedhetünk vagy jet-skit bérelhetünk. A partszakasz végén pedig belekóstolahtunk a lüktető, latinos éjszakai életbe is vagy ha kicsit visszafogottabb programra vágyik az ember, akkor romantikus sétát tehet a vándorló dűnék táján és megtekintheti, ahogy a Maspalomas világítótorony sziluettje kirajzolódik az alkonyatban.

kanari-maspalomas
Forrás

Playa del Inglés – Gran Canaria

Ez a strand nagyon hasonló Maspalomashoz, sőt egy ponton a kettő találkozik is, így a vállalkozó szelleműek nyugodtan átsétálhatnak egyik helyről a másikra. Playa del Inglés régebben a hippik kedvelt helye volt, mára már azonban a családosoknak is kiváló.

Corralejo – Fuerteventura

Fuerteventura szigetén rendkívül kevés a csapadék, éppen ezért nagyon kopár területeket találhatunk, azonban ez ne riasszon el senkit! Pont ebben rejlik a varázsa, ettől lesz egyedi. Egyes partokon elég gyakran és erősen fúj a szél, így a szörfözés szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek. A szélcsendesebb öblökben kiválóan lehet pihenni, arany homokos, néhol lassan mélyülő strandok csalogatják a turistákat. Persze azért pálmafa itt is van, a kopárságot nem úgy kell elképzelni, hogy egy árva növény sem terem a környéken! 🙂
Corralejo-t elsősorban a fiataloknak ajánlanánk, ugyanis igazán pezsgő éjszakai élettel rendelkezik. A bulinegyedekben minden stílust kedvelő szórakozni vágyó megtalálja a számára megfelelő helyet.

kanari-ejszakai-elet
Forrás

Kedvet kaptál egy kanári-szigeteki kalandhoz? Akár több szigetet is megtekinthetnél egy körutazás keretein belül…